Lønnsforhandlingene 2018 mellom YS og KS Bedrift om konkurranseutsatte bedrifter kom i mål 9. mai. Monica Deildok fra Delta har ledet forhandlingene sammen med Petter Sommervold fra Yrkestrafikkforbundet (YTF) og Dag Bjørnar Johnsrud fra YS. Foto: Gunhild Lervåg.

Lønnsforhandlingene 2018 mellom YS og KS Bedrift om konkurranseutsatte bedrifter kom i mål 9. mai. Monica Deildok fra Delta har ledet forhandlingene sammen med Petter Sommervold fra Yrkestrafikkforbundet (YTF) og Dag Bjørnar Johnsrud fra YS. Foto: Gunhild Lervåg.

Enighet i KS Bedrift

Hovedoppgjøret på Bedriftsavtalen i KS Bedrift er i mål. YS har fått gjennomslag for kravet om innføring av lønnsnivå for fagarbeider med fagskoleutdanning også på denne avtalen.
query_builder PUBLISERT: May 9th, 2018

Fagarbeider med fagskoleutdanning innføres som nytt nivå i Bedriftsavtalens garantilønnssystem. Det nye nivået ligger 20.000 over nivået for fagarbeidere. Det blir opp til de lokale parter å overføre aktuelle stillingsinnehavere i to nye stillingskoder for fagarbeider med fagskoleutdanning (Fagarbeider med fagskoleutdanning og Fagarbeider med fagskoleutdanning m særaldersgrense)

Økonomi

Generelt kronetillegg og økning av garantilønnsnivåene: Det gis generelt tillegg på 9 800 kroner og tilsvarende økning på garantilønnsnivåene med virkning 1.5 2018.

Ulempetilleggene økes slik: Lørdags- og søndagstillegg til 55 kroner.

Kvelds- og nattillegg: For de som jobber skift eller turnus, endres tilleggene til minst 59 kroner.
For de som ikke jobber skifte eller turnus, endres kvelds- og nattillegget til minst 27 kroner med virkning 1. mai i år.

Partsarbeid i perioden

Det er også avtalt partsarbeid på pensjon og på omfangsbestemmelsen i avtalen.

Mulighet for fiktiv tjenesteansiennitet ved rekrutteringsutfordringer

Ny bestemmelse i Kapittel 3 åpner opp for å gi ekstra ansiennitet ved tilsetting når det er særlig vanskelig å rekruttere.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Frikjent etter påkjørsel av fotgjenger

Politiet mente bussjåføren hadde opptrådt uaktsomt da en fotgjenger som gikk på rødt lys i Nylandsveien ble påkjørt. Retten var uenig og frikjente vedkommende.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.