Enighet i meklingen

YS, LO og NHO kom i dag til enighet.
query_builder PUBLISERT: April 1st, 2019

Det blir gitt et generelt tillegg til alle på kr 2,50 pr time og et lavtlønnstillegg på kr 2 pr time for de overenskomster der gjennomsnittslønnen ligger under 90% av industriarbeiderlønnen. Alle tillegg gis med virkning fra 1. april 2019.

Les om oppgjøret på YS sine nettsider

Dette betyr at bussjåfører og bybaneførere som er omfattet av BBA-overenskomsten får kr 2,50 i timen i generelt tillegg pluss kr 2,25 som ble avtalt i hovedoppgjøret 2018, totalt kr 4,75.

Renholdere, vaskepersonell og verkstedsarbeidere på BBA-overenskomsten får det sentrale tillegget på kr 2,50. I tillegg skal det gjennomføres lokale forhandling på bedriftene.

Godssjåfører på Transportoverenskomsten og ansatte på parkeringsoverenskomsten får både det generelle tillegget og lavtlønnstillegget, det betyr kr 4,50 pr time.

Ansatte på grossistoverenskomsten, speditøroverenskomsten, miljøoverenskomsten og Norsk Stein får det generelle tillegget på kr 2,50.

For alle overenskomster foruten BBA skal det i tillegg gjennomføres lokale lønnsforhandlinger.

Korona-viruset: Hvilke rettigheter har du?

Får du lønn dersom du blir smittet og må settes i hjemmekarantene? Og har arbeidsgiver rett til å permittere deg på grunn av frykt for smittefare?

Spørsmål og svar om sykefravær

Advokatene i YTF har laget en oversikt over de mest vanlige spørsmålene om sykdom. Her får du svar på alt fra egenmelding til oppsigelse grunnet sykdom.

Det mekles fortsatt

Fristen er kl 24, men partene kan avtale at meklingen fortsetter utover natta.

Førerkortbeslag – hva gjør du?

Førerkortbeslag er inngripende fordi YTFs medlemmer vanligvis er helt avhengige av førerkort for å kunne utføre sitt arbeid. Ofte står jobben i fare når man mottar et førerkortbeslag.

Brukte «feil» slepetau - mistet to førerkort

Politiet stoppet på dagtid to YTF-medlemmer som tauet en personbil med en utrykningsbil de hadde fått låne av arbeidsgiver.