Fikk førerkortet tilbake

Politiet ville beholde førerkortet til langt ut i mars, YTF-medlemmet fikk hjelp av advokat Martin og er tilbake på veien.


query_builder Publisert: 12 Januar, 2018
edit Forfatter: Tormund Hansen Skinnarmo

YTF-medlemmet kjørte på en bil bakfra og sammenstøtet førte til materielle skader for begge parter. Det var ingen personskader. Politiet fratok YTF-medlemmet førerkortet på stedet, men han hevdet han ikke hadde handlet uaktsomt og mente det ikke var grunnlag for å holde førerkortet tilbake frem til endelig dom i saken.

Advokat i YTF Martin Helle Opedal

Politiet ville i tingretten at førerkortet ble midlertidig beslaglagt frem til 13. mars i år. Den 11. januar var rettsmøtet og Yrkestrafikkforbundets advokat Martin Helle Opedal representerte YTF-medlemmet i Stavanger tingrett. Kjennelsen ble ikke tatt til følge med begrunnelse at det ikke foreligger sannsynlighetsovervekt for at siktede har gjort noe straffbart. Dermed er det ikke grunnlag for å holde førerkortet tilbake.

– Vi er veldig glade for at dette ordnet seg for medlemmet vårt. Jeg vet hvor viktig førerkortet er for våre medlemmer. Det handler om å ha en jobb å gå til, men også om selvfølelse og trygghet i hverdagen, uttaler Opedal.

Forbundsleder Jim Klungnes er godt fornøyd med utfallet for YTF-medlemmet.

– Vi ser at medlemmene våre setter pris på at Yrkestrafikkforbundet har egne advokater som reagerer raskt i slike saker. Advokatene i Yrkestrafikkforbundet er eksperter på juridiske saker som medlemmene havner i. Det gjør at de ofte er til god hjelp, avrunder Klungnes.