toppbilde
photo_camera FOTO: Jonas Ruud

Frikort-skatt utsatt på nytt

Regjeringen har utsatt skatt på frikort til 1. juli 2020. – De burde legge bort hele forslaget. Når de utsetter for tredje gang viser det at dette er et dårlig forslag, som er vanskelig å gjennomføre, sier forbundsleder Jim Klungnes i Yrkestrafikkforbundet.


query_builder Publisert: 01 November, 2019
edit Forfatter: Tormund Hansen Skinnarmo

Opprinnelig skulle skattleggingen ha skjedd fra 1. januar 2019, men ble først utsatt til juli 2019, deretter til 1. januar 2020 og nå til 1. juli 2020. Det skattefrie beløpet har også blitt økt til 8000 kroner.

- Det er fortsatt slik at fylkene legger til grunn svært ulike priser på frikortene som bussjåførene har krav på gjennom sin tariffavtale. Selv etter justeringer opererer noen fylker med at verdien er på over 30.000, mens andre har mer nøkterne verdisettinger, sier Klungnes.

- Forslaget fra regjeringen om å skattlegge frikort var åpenbart lite gjennomtenkt. Nå bør de trekke hele forslaget og la bussjåførene få mulighet til å beholde frikortene, som er en god innarbeidet rettighet, sier Klungnes. Det er ingen urimelighet i at en bussjåfør skal kunne kjøre gratis med buss i det området han selv arbeider.