toppbilde
photo_camera FOTO: Jonas Ruud

Kjøreseddel-gyldighet utvides ikke

Samferdselsdepartementet har ingen planer om å utvide den generelle dispensasjonen for å fornye kjøresedler.


query_builder Publisert: 12 Mai, 2020
edit Forfatter: Tormund Hansen Skinnarmo

På grunn av Korona-utbruddet fikk politiet og helsevesenet kapasitetsproblemer, dette skapte fare for at kjøresedler utløp før man fikk fornyet dem. Da ble gyldigheten av kjøreseddelen utvidet gjennom en generell dispensasjon.

God kapasitet hos politi og fastlege
Regjeringen har forhørt seg med både Politi- og Helsedirektoratet. Disse melder om at både politiet og fastlegene nå har kapasitet til å ta imot dem som trenger å fornye kjøreseddelen. Derfor blir ikke ordningen forlenget etter at den utløper 27. mai.


Hazard warning attention sign. Icon in a yellow triangle with exclamation mark symbol, isolated on a white background. Traffic symbol. Stock illustration

Visste du at...

...YTF har en avtale med Wright trafikkskole, som gir deg som medlem og din familie gode priser på alle typer kjøreopplæring?

Les mer om rabattene eller meld deg inn her


Bør fornyes så snart som mulig
Ifølge Folkehelseinstituttet ligger smittetoppen foran oss, og Samferdselsdepartementet vet ikke hvordan kapasiteten hos politiet og helsevesenet vil utvikle seg. Derfor oppfordrer de sjåfører som vet de vil få behov for ny kjøreseddel i løpet av året om å fornye denne så snart som mulig.

Dersom kapasiteten hos politiet eller helsevesenet reduseres, vil departementet kunne utvide gyldighet for kjøreseddel på nytt.