Avstemming i komitéen.

Avstemming i komitéen.

Knusende EU-vedtak – Kampen fortsetter

EU-parlamentets transportkomité vedtok dårligere arbeidsforhold for sjåfører og et frislipp innen kabotasje og utsendingsregler for godsbransjen. Nå fortsetter arbeidet med å hindre et endelig EU-vedtak.
query_builder PUBLISERT: June 12th, 2018

Yrkestrafikkforbundet har sammen med European Transport Workers’ Federation (ETF) jobbet i månedsvis for å unngå vedtakene i EU-parlamentets transportkomité denne uken.

Les mer på ETFs nettsider (på engelsk)

Til tross for innvendingene fra mange organisasjoner og politikere gikk flertallet inn for å svekke kjøre- og hviletidsbestemmelsene og for å løsne på bestemmelser for kabotasje og utsendingsregler.

YTFs generalsekretær Trond Jensrud var en del av ETF-delegasjonen som overvar avstemmingen i komitéen.

Nå blir det opp til EU-parlamentet i plenum å avgjøre om vedtakene blir stående.

– Det er bittert å se hvordan flertallet i komitéen ser bort fra argumentene til hele Europas sjåfører. Samtidig gir vi ikke opp denne kampen, men starter påvirkningsarbeidet frem mot neste avstemming. Hverken YTF eller resten av medlemmene i ETF kan godta denne svekkelsen av sjåførenes arbeidsvilkår, konkluderer generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud.

Stopp EU-forslaget – Delta du også!

Yrkestrafikkforbundet og NTF er med i sammenslutningen European Transport Workers’ Federation (ETF).

Europeisk stordemonstrasjon for yrkessjåførene

Flere hundre yrkessjåfører fra en rekke europeiske land demonstrerte foran Europaparlamentet i Strasbourg tirsdag 29. mai mot sosial dumping og for rettferdig transport i Europa.

Stopp frislipp i godsbransjen – Gi EU beskjed!

Stor europeisk e-postkampanje 24. og 25. mai mot nye forslag for godsbransjen.

Dumping dokumentert

Den nye grenseundersøkelsen etter at Yrkestrafikkforbundet fikk innført allmenngjøring av lønn i godsbransjen viser at det fortsatt finner sted en omfattende sosial dumping blant utenlandske sjåfører.

Prispress fremmer arbeidslivskrim

I DN mandag skrev generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud om prispresset i transportbransjen. Les hele innlegget her: