Generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud. Foto: Kåre SponbergKåre Sponberg

Generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud. Foto: Kåre SponbergKåre Sponberg

Kontantstøtte til bedrifter

Regjeringen fremmer 3. april en sak for Stortinget om en støtteordning for bedrifter som har store tap på grunna av koronakrisen.
query_builder PUBLISERT: April 3rd, 2020

Bedriftene kan få fra 5 000 og 30 millioner kroner i kontantoverføringer. Saken vil endelig avgjøres av Stortinget etter påske. Her kan du lese nærmere om forslaget

Bedriften kan få kontantstøtte fra staten til å dekke husleie, strøm, vann og avløp, forsikring, leie av utstyr og rentekostnader. Dette kommer i tillegg til tiltakene Stortinget vedtok tirsdag 31. mars, der blant annet kollektivtrafikkselskapene fikk 1 milliard til å dekke tap i billettinntekter.

- Vi er glade for at regjeringen stiller opp for bedrifter som må stenge ned virksomheten helt eller delvis på grunn av koronakrisen. Forhåpentligvis vil dette kunne gjøre at flere arbeidsplasser overlever også inne turbuss, taxi og lastebilnæringen, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet. Han understreker at YTF er svært opptatt av at ikke bedriftene skal permittere flere ansatte enn strengt tatt nødvendig.