Oversendte brev til Regjeringen

Yrkestrafikkforbundet har oversendt brev til regjeringen v/ samferdselsminister Jon Georg Dale angående den kommende behandlingen av EUs mobilitetspakker. Dokumentet ble også overlevert representanter for Transport- og kommunikasjonskomitéen på Stortinget.


query_builder Publisert: 12 November, 2018
edit Forfatter: Tormund Hansen Skinnarmo

F.v.: Sverre Myrli (A), Forbundsleder i YTF Jim Klungnes og Helge Orten (H)

Europaparlamentet forsøker i disse dager å komme fram til et kompromiss når det gjelder behandlingen av mobilitetspakkene. Les mer her

Utfallet av dette vil i stor grad påvirke lønn, arbeidsvilkår og balansen mellom arbeid og fritid for Europas buss- og lastebilsjåfører. I den forbindelse oversendte Yrkestrafikkforbundet samferdselsministeren en henvendelse om at Norge må fortsette å bruke sine kanaler til å påvirke EU i riktig retning i denne saken, samt uttalelsen til de 30 transportforbundene i European Transport Workers Federation (ETF) om ambisjonene for mobilitetspakken.

Dokumentet ble også overlevert Helge Orten (H) og Sverre Myrli (A) i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité.

- For norsk transportnæring er utfallet i Europaparlamentet meget viktig, det vil også ha innvirkning på passasjerer og trafikanters sikkerhet. Derfor må vi gjøre det som står i vår makt for å påvirke resultatet i forhandlingene, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes.