toppbilde
photo_camera FOTO: Tomas Rolland, Statens vegvesen

Trafikkstasjonene åpner for timebestilling

Statens vegvesen holder trafikkstasjonene fortsatt stengt inntil videre for å begrense koronasmitte, men fra neste uke kan du bestille time for teoriprøve og skranketjenester.


query_builder Publisert: 17 April, 2020
edit Forfatter: Tormund Hansen Skinnarmo

Det skriver Statens vegvesen på nettsidene sine

– Dette er et tilbud for de som ikke kan bruke de digitale tjenestene våre og som må møte på en trafikkstasjon. Omtrent halvparten av trafikkstasjonene våre åpner for timebestilling fra mandag, men det blir et begrenset tilbud for å redusere risikoen for smitte. Vi legger ut timer fortløpende etter hvert som flere trafikkstasjoner får gjennomført nødvendige smitteverntiltak, som montering av plexiglass, sier avdelingsdirektør Frode Børstad.

Kun åpen for timebestilling
Du kan bestille time for teoriprøve og skranketjenester. Det vil si alt du kan ordne i skranken på trafikkstasjonen, for eksempel fornyelse og innbytte av førerkort og registrering av kjøretøy. Det er ikke mulig å bestille time til tilrettelagt teoriprøve og oppkjøring. Alle oppkjøringer er avlyst ut mai. Har du allerede time til kjøretøykontroll trenger du ikke bestille time i skranken.

Det er kun de som har bestilt time som slipper inn på trafikkstasjonen. Du bestiller time på vegvesen.no. Timer blir lagt ut fortløpende. Finner du ikke ledige timer er det fordi det ikke er lagt ut timer enda, eller at alle timene er bestilt.

Sjekk om du kan gjøre det selv hjemme
Mange førerkort- og kjøretøytjenester du før måtte gjøre på trafikkstasjonen, kan du nå gjøre digitalt. Statens vegvesen oppfordrer alle til å se om de kan ordne det de trenger hjemmefra istedenfor å måtte vente til de åpner igjen.

Her får du oversikt over tjenester du kan utføre digitalt