Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet på VY Funksjonær, Siri Dannevig.

Forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet på VY Funksjonær, Siri Dannevig.

Enighet mellom Yrkestrafikkforbundet og VY Buss på funksjonæroverenskomsten

Yrkestrafikkforbundet fremforhandlet en forbedret funksjonæravtale VY Buss. Avtalen er bundet til Bussbransjeavtalen som ble ferdigforhandlet 19. april 2024.
query_builder PUBLISERT: April 19th, 2024
edit FORFATTER: Synne Pernille Jakobsen

Det er oppnådd enigheter om et lønnstillegg som reflekterer de nylige forbedringene for rutebussjåfører under BBA, inkludert et generelt kronetillegg og justerte minstelønnssatser for trafikkleder, bemanningsleder, og administrativt personale.  

- Det har vært viktig å justere minstelønnssatsene, men først og fremst sikre et godt generelt kronetillegg, sier Siri K. Dannevig, forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet. 

Videre omfatter avtalen et høyere tillegg for arbeid på ubekvem arbeidstid, med betydelige tillegg for arbeid på kvelder, natt, helger, og helligdager, samt diettbestemmelser for overtidsarbeid. 

Fra forhandlingene på Vy Buss Funksjonær.

- Med den nye avtalen sikrer vi at arbeid på kvelder, natt, helger og helligdager kompenseres riktig. Dette tillegget er et klart signal om at hvert minutt av den tiden våre ansatte ofrer for å holde tjenestene operative, skal kompenseres, sier Siri K. Dannevig.  

Et nytt partssammensatt utvalg skal også opprettes for å vurdere lønnsprinsipper og interne karriereveier, sikre rekruttering og forutsigbarhet, og justere eventuelle lønnsskjevheter. 

Partene i forhandlingene var fra arbeidsgiversiden Vy Buss AS som forhandlet med Yrkestrafikkforbundet, Fagforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund, Handel og Kontor, Industri og energi, Foreningen for ledelse og teknikk på arbeidstakersiden.