Forbundsleder Jim Klungnes viste statistisk hvor avgjørende stø kurs er for medlemsøkningen. Foto: Arne Danielsen.

Forbundsleder Jim Klungnes viste statistisk hvor avgjørende stø kurs er for medlemsøkningen. Foto: Arne Danielsen.

Med stø kurs!

I vanskelige farvann er det avgjørende med stø kurs! Forbundsleder Jim Klungnes benyttet et maritimt bilde på representantskapsmøtet i begynnelsen av mars for å forklare nødvendigheten av å holde laget – altså Yrkestrafikkforbundet – stabilt og samlet.
query_builder PUBLISERT: April 30th, 2024
edit FORFATTER: Arne Danielsen

Jim brukte statistikken over medlemsutviklingen for å understreke viktigheten av å stå samlet og ikke la seg splitte.

- Den gang vi var splittet og bekjempet hverandre, brukte vi energien internt, noe som førte til at rekrutteringen stagnerte, forklarte Jim og pekte på kurven over medlemsutvikling. – Men fra og med landsmøtet i 2016, har vi klart å styre skuta stabilt, og blitt belønnet med stadig flere medlemmer.

Representantskapsmøtet er forbundets høyeste organ mellom landsmøtene, og det er derfor viktig at delegatene kjenner sitt ansvar for å fremme fellesskapets beste.

YTFere fra hele landet var samlet på Representantskapsmøtet i mars. Foto: Arne Danielsen.

Stor aktivitet

På representantskapsmøtet ble en rekke faglige saker diskutert, og generalsekretær Linda Jæger kunne oppsummere stor aktivitet i året som hadde gått. Hele 663 tillitsvalgte representerer medlemmene. Hvert 20. medlem er altså i snitt tillitsvalgt, noe som skulle borge for et nettverk der både små og store saker ivaretas.

Administrasjonen er også aktiv, og ikke minst er nærheten til juridisk hjelp ett av forbundets store aktiva. Arbeidslivsavdelingen registrerte 1485 skriftlige saker siste år, noe som i snitt betyr fire hver eneste dag, søndager og helligdager inkludert. 915 av sakene ble behandlet av advokater eller advokatfullmektiger, derav 56 spørsmål om oppsigelser. I tillegg har det selvfølgelig forekommet en rekke henvendelser på telefon.

Så har det heller aldri tidligere vært like mye kursvirksomhet som dette året. Pågangen har vært stor, ikke minst blant yngre medlemmer.

Det har vært avholdt kurs i kassereroppgave, praktisk planarbeid, hovedavtalen og organisasjon, i tillegg til tillitsvalgtkurs trinn 1, 2 og 3. Kvinnesamlingen var en svært vellykket nyskapning som vil bli gjentatt i september.

Godt synlig

Forbundet har dessuten vært godt synlig i mediebildet, med hele 486 medieoppslag. Sosiale medier har også fått mange flere følgere. Vår logistikkhovedtillitsvalgte Jan Arne Laberget har nesten hatt klippekort i VG. Morsomt var det også at selve finansminister Trygve Slagsvold Vedum valgte YTF til å slippe en budsjettlekkasje.

YTF har i det hele vært høyt og lavt, i internasjonale og nasjonale samarbeidsfora, i utredningsarbeid og deltatt i grenseundersøkelse, høringer og i støtte til fagbrev, bare for å nevne det grøvste. Til høsten blir det dessuten en ny stor konferanse i Bodø om kollisjonssikkerhet.

I september neste år er det dessuten landsmøte, dere! Det vil finne sted i Molde.